XVI Toiduainetööstuse aastakonverentsil tunnustati tootekonkursi Eesti Parim Toiduaine 2024 võitjaid, kus traditsioonilise Tallinna eriauhinna pälvis ettevõtte OÜ Vegestar (brändinimega Thormi) toode taimne pasteet musta trühvliga.

Tallinna ettevõtluse ja innovatsiooni valdkonna abilinnapea Margot Roose sõnul on uuenduslike kasvupotentsiaaliga väikeettevõtjate lisandumine toidusektorisse igati teretulnud. „Rõõm on tunnustada globaalse ambitsiooniga väikeettevõtjat Eesti toidutööstuses, kelle lai sortiment, pidev teaduspõhine tootearendus ning sihikindel liikumine välisturgudele põhineb põhimõttel toota toitu võimalikult tervislikult, säästlikult ning kohalikult,“ ütles abilinnapea auhinda üle andes.

Hõrgu maitsega Eesti esimene taimse valgu baasil valmistatud täistaimne pasteet on Thormi üks uudistoodetest. Pasteet koosneb nii herne kui ka kaeravalgust ning on sojavaba vegantoode. Tänavuse eriauhinna pälvinud OÜ Vegestar on linna poolt varemgi tunnustust leidnud, sealhulgas 2022. aastal esimese lihavaba pihviga. Ettevõte on hoogsalt jätkanud taimse hakkmassi tootmistehnoloogial põhinevate uuenduslike toodete turule toomisega ja panustanud keskkonnast hooliva taimse tootesarja edasiarendamisse koostöös teadusasutustega.

OÜ Vegestar alustas väiketootmisega Viimsis, kuid on tänaseks kolinud Priisle Äripargis asuvasse suuremasse tootmishoonesse. Iduettevõtet iseloomustab ambitsioonikus, uute tootmistehnoloogiate arendus ning väikeettevõtjale omane kiirelt laienev tooteportfell.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu poolt korraldatud järjekorras 30. konkurss „Eesti Parim Toiduaine“ sai alguse 1994. aastal. Konkursi eesmärk on uute toodete tutvustamine tarbijatele ja tootjate julgustamine investeerima tootearendusse. Tänavu osales konkursil 64 ettevõtet ligi 160 tootega, neist Tallinnast 17 ettevõtet 42 tootega. Tallinna linn on alates 2003. aastast andnud välja oma eriauhinna parimale kohalikule tootjale. Varasemate Tallinna eriauhinna võitjatega saab tutvuda siin.