Millal viimati võtsid hetke nautida igat suutäit oma taldrikul täielikus kohalolus? Kas sinu toiduvalikud täna sarnanevad valikutele, mida teeksid ideaalses olukorras? Kas oled märganud, et erinevad toidud mõjuvad Sinu emotsionaalsele seisundile erinevalt või et sinu toiduvalik sõltub sinu emotsionaalsest olekust? Kas valitud toit on parim kütus sinu kehale? Kui tuttav oled koostisosadega oma toidus või valikutega sinu ümber? Kas oled teadlik, kust kohast sinu toit päriselt tuleb ja kuidas seda kasvatatud on?

12. märtsist kutsuvad  kolm imelist naist Sind kaasa kolmekuulisele teekonnale, kus vaatame otsa kõigile eelpool väljatoodud, kuid ka paljudele teistele küsimustele ja teemadele, mis mõjutavad meie elukvaliteeti ja on toiduga seotud. Räägime erinevatest elustiilidest, keha puhastamisest, meid ümbritseva looduse kingitustest ning muidugi jagame oma kõige lemmikumaid retsepte. Kolm kuud on just parajalt pikk aeg "maitsta" erinevaid teemasid, minna mõnega süvitsi ning integreerida üheskoos oma ellu pisikesi muutuseid ehk teha praktilisi tegevusi, mis märkamatult meie elustiiliks võivad muutuda.

Kolm kuud mahutab endasse 6 veebikohtumist:

1. Mõtestame lahti enda miksi ning sihi, kuhu soovime liikuma hakata. Kuidas on toit seotud meie turvatundega ning millist rolli mängib meie energeetiline olek (toidu kasvatamisel, valimisel, valmistamisel ja söömisel).
2. Oleme uudishimulikud maailma avastajad. Vaatame otsa koostisosadele meie toidus, erinevatele toidu kasvatamise viisidele ning kuidas need mõjutavad meie taldrikul olevat. Samuti uurime alternatiive supermarketitele toidu hankimiseks.
3. Jagame kogemusi erinevatest keha toetamise viisidest ja elustiilidest, keha puhastamisest. Arutleme toidulisandite vajaduse üle. Jagame lemmikuid retsepte.
4. Sukeldume loodusandide maailma. Puude mahlad, söödavad "umbrohud", metsikud taimed, lilled, maitse- ja ravimtaimede rikkalikud maitsed ning nipid, kuidas neid toidus kasutada.
5. Kuidas luua muutust juba olemasolevate ressurssidega. Rohelus aias, rõdul ja aknalaual, idandamine. Pere ja eriti laste kaasamine muutusesse.
6. Toidu säilitamise võimalused: hapendamine, külmutamine, kuivatamine jm.

Veebikohtumiste vahele mahub rohkelt erinevaid teemasid, praktilisi ülesandeid, üllatusi ja ka külalisesinejaid!

Programm sobib nii neile, kes on juba avastanud tervisliku toidu maailma ja soovivad tuge edasi liikumiseks, kui neile, kes alles soovivad esimesi muutuseid teha ja ei tea, kust alustada. Samuti juba kogenumatele toidugurmaanidele.

Toimumiskoht: Facebooki kinnine grupp ja zoomikõned
Hind: 250 € korraga või osade kaupa makstes 100 €/kuu
Programmi algus: 12. märts ja lõpp 4. juunil

Osalemiseks registreeru siin:
Veebikohtumised toimuvad igal teisel teisipäeval kell 18:30 ja kestavad 1,5-2h.
Kogu programmi suhtlus toimub kinnises Facebooki grupis ning kõik kohtumised on järelvaadatavad.
Grupi uksed avame nädal enne esimest kohtumist.

Sellel teekonnal toetavad Sind kolm imelist naist, kelle kõigi lood on küll erinevad, aga südamesoov sama - inspireerida Sind valima enda suuremat heaolu ja ühendust iseendaga ning seeläbi looma muutust enda ümber.

Jaanika Loore Savolainen

Olen toortoitumise teekonda käinud rohkem kui 12 aastat ja see on olnud üks vägev enesearmastuse, avanemise ja tervenemise teekond. Sellest on saanud minu elustiil. Mind huvitavad pikaealisuse saladused, kuidas elada kvaliteetselt loodusega kooskõlas. Mulle meeldib uurida ja õppida, enda peal katsetada ja kogeda ning sellest välja koorunud kingitusi maailmaga jagada. Pean oluliseks lisaks toitumisele liikumist, hingamist, toetavate mõtete mõtlemist, loodusega kooskõlas elamist, toidu kasvatamist permakultuuri põhimõtete järgi ning kvaliteetsete, naturaalsete ja jätkusuutlikult valmistatud saaduste kasutamist oma igapäevaelus. Kogukondlikku eluviisi ja permakultuuri põhimõtetel oma toidu kasvatamist olen saanud õppida ja praktiseerida 5 a jooksul Eesti endises ökokogukonnas Mõisamaal.

Juta Lipmeister

Minu teekond teadlikumate toiduvalikuteni algas ebamugavusest oma kehas juba teismeeas. Alguses õppisin märkama, mis mu kehale sobib ja mis ei sobi arstidega koostöös, hiljem läbi tunnetuse. Tänaseks on teadlik toitumine oluline osa minu elustiilist. Ning just ebamugavus on 20 aasta jooksul juhatanud mind nii tugevasse ühendusse oma kehaga ja nii sügava tunnetuseni toidu mõjust minu olemisele. Olen aastate jooksul läbi proovinud kõikvõimalikud populaarsemad toitumissoovitused ning programmid. Tänaseks olen leidnud aga hoopis päris oma tee. Meie energeetiline olek mõjutab meie keskkonda ja meie keskkond mõjutab meie energeetilist olekut. Ja just teadlikud toiduvalikud on juhatanud mind Metsalinnu Permakultuuri talu loomise juurde. Metsalinnu talu sümboliseerib minu jaoks harmoonilist tasakaalu inimeses ja looduses. Olemist, mis täis loodusküllast luksust läbi imelise toidumaailma.

Elo Hermann

Suurema osa oma koolieelsest ajast veetsin maal vanavanemate juures, kus elu loomulikuks osaks oli ise enda toidu kasvatamine, valmistamine ja ka suure hulga loomade eest hoolitsemine. Hilises teismeeas tegin läbi kõikvõimalikud dieedid, paastud, uurisin ja tunnetasin, mis mulle sobib ja mis mitte. Veelgi enam süvitsi läksin toidu mõju uurimisega tervisele aga oma esimest last oodates, mil mul diagnoositi gestatsioonidiabeet. Sel ajal loobusin valgest suhkrust ja jahust ning läbisin hulgaliselt nii lühemaid kui pikemaid toitumisalaseid koolitusi. Kui mu nooremal lapsel avaldus 3-aastaselt kaseiinitalumatus, ootas taas ees uus avastusretk.
Olen õppinud mh taimeravi, loodusteraapiat ja -turismi ning toimetan igapäevaselt Ojasilla talus permakultuurset eluviisi järgides ja koolituste kaudu oma kogemusi jagades. Ainult ise endale toitu kasvatades ja valmistades olen kindel, et see, mida söön on parim.