Sellenädalane veganretsept Janar Soolt, kelle toitudegemisi võib jälgida blogis  janarsoo.blogspot.com

Suvel ei soovi enamik inimesi pikalt pliidi taga olla ja rammusat hautist keeta. Soojal ajal on parim lahedus hea suvine salat. Kahjuks(või õnneks) ei ole väga meeldiv tavalist tomati-kurgi salatit päevast-päeva süüa ning sellepärast tulebki koguaeg uusi retsepte proovida ja huvitavaid kooslusi avastada.

Seekord võtsingi ette salati, mis esmapilgul üsna omapärane tundus, kuid valmis saades tõelise positiivse üllatuse pakkus.

Koostisosad:

Vaja läheb(4le sööjale):

1 lillkapsapea

250g viinamarju

1/2 jääsalatit

1 pakk spinatit

1 pakk peedilehti

1 1/2 sl karripulbrit

4 sl rohelist karripastat

2 sl tahhiinit

2 sl sidrunimahla

1 sl vahtrasiirupit/agaavisiirupit

1 purk läätsesid

Murulauku/rohelist sibulat

Soola/pipart

2-4 sl vett

*Granaatõun

 

Valmistamine:

1) Lõika lillkapsas tükkideks, pane kaussi, maitsesta karri ja soolaga ning pane 20 minutiks 205 kraadisesse ahju

2) Pane kaussi tahhiini, karripasta, sidrunimahl, agaavisiirup, sool ja pipar ning vispelda korralikult. Kui kaste on liiga paks, siis lisa supilusika kaupa vett, kuni kaste on piisavalt vedel

3) Loputa läätsed ning prae neid kuumal pannil paar minutit. Soovi korral maitsesta meelepäraste maitseainetega

4) Lõika viinamarjad pooleks

5) Aseta kandikule/kaussi salat, lehed, läätsed, viinamarjad ning lillkapsas. Kui soovid lisa ka granaatõun

6) Lisa kaste ning maitseroheline

 

Nii lihtne see ongi! Kuigi ma ise suurem asi lillkapsa (ega karri) fänn ei ole, siis pean tunnistama, et seda salatit võtsin ikka juurde ka. Karri(kaste) annab mõnusa vürtsika maitse ja koos viinamarjadega moodustab see eriti huvitava ja maitsva koosluse. Minu arust näeb see salat välja ka väga eeskujulik ja kindlasti pole põhjust häbeneda kui külaliste saabudes sellise vaagna lauale tõstad!


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - karrine lillkapsasalat