Sel laupäeval, 24. septembril, saab tähistada kodumaiste õunte valmimist ning nautida kõike seda, mida õuntest ja meest valmistada saab. Kümned õunasordid, kodumaised õunatalud ja Eesti Mee Ühistu meetootjad tervitavad huvilisi Põhja-Tallinnas Arsenali parklas kell 11-15.

Juba viiendat aastat toimuv Arsenali Õunafestival on populaarne laadasündmus, mis sel aastal kolib arvukate huviliste meeleheaks õue. Arsenali Keskuse Tööstuse tänava poolne parkla muutub mõnusaks laadaalaks, kust leiab kümneid õunasorte, magusat mett igale maitsele ning muidki sügissaadusi. Lisaks õuntele kohtab festivalil näiteks gurmeekartuleid, värsket mahla, Peipsi sibulaid ja palju muud head. 

Õunatalude kõrval on ka sel aastal esindatud Eesti Mee Ühistu meetootjad, kuhu kuulub 10 mesitalu, nende seas ka mahetootjaid. Ühistu järgib mesinduse hea tava reegleid ning ei tee kompromisse ei mee kvaliteedis ega mesilaste tervises. Sündmuse toimumist toetab Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfond. 

Õunafestival ja meelaat toimuvad juba sel laupäeval, 24. septembril, kell 11-15 Arsenali Keskuse Tööstuse tänava poolses parklas. Kui kaupa jätkub, jäävad müügiletid püsti ka kauemaks.  

Varasematel aastatel on Õunafestivali külastanud keskmiselt 8000 külastajat.