Meediaportaali www.eurekalert.org andmetel avalikustati selle aasta aprillis Prantsuse Montpelier ülikooli teadlase Kelly Decorde ja tema kolleegide uurimus õunamahla positiivsest mõjust südame-veresoonkonna tervisele. Uuring viidi läbi hamstrite peal ja avaldati teadusajakirjas Molecular Nutrition and Food Research.

Saadud uuringutulemuste alusel tehti järeldus, et õuntel ja õunamahlal on samasugused südame-veresoonkonda tugevdavad omadused nagu ka tumedatel viinamarjadel ja nendest tehtud mahlal. Puuviljade töötlemine mahlaks muudab loomuomased koostisosad ja antioksüdandid kergesti omastatavateks.

Oluline erinevus oli näha tumeda viinamarja ja õuna mahla pikaajalisel tarbimisel. Uuring näitas, et õuna ja  viinamarja mahlas sisalduvad antioksüdandid (eriti fenoolid) aitasid ennetada hamstrite veresoonte lubjastumist ehk ateroskleroosi. Fenoolid on antioksüdandid, mis pidurdavad vabade radikaalide teket.