Ööviiulite & tondijuttude retk Tartus möödus edukalt ja nüüd on võimalus ka Põhja-Eesti talgulistel samasugusele retkele tulla.

Reede, 28. juuni hilisõhtul kell 23:00-01:00 toimub Harjumaal Keilas retk taime- ja rahvajutuhuvilistele. Marsruut on umbes 5 km. Retk on tasuta, kuid grupi suurus on piiratud, mistõttu palume osalemissoovi korral ennast kirja panna Ööloomade teema-aasta lehel oleval lingil.

ELFi poolt ei ole sellele retkele transporti pakkuda, mistõttu julgustame retkelisi koos tulema ning vahendame küüdisoovijate ja -pakkujate kontakte.

Kas oled kunagi kuulnud sellisest taimest nagu ööviiul või öökuninganna? Tegemist on kaunite käpaliste ehk orhideedega: kahelehise ja roheka käokeelega. Mõlemaid taimi tolmeldavad ööliblikad. Kahelehisele käokeelele on omane meeldiv aroom, mis tugevneb hämariku saabudes ja pärast vihmasadu. Keila retkel külastamegi üht kahelehise käokeele kasvukohta. Selleks, et rännakule põnevust juurde lisada, räägime teel rahvapärimusest tulenevaid jutte kodukäijatest, luupainajatest ja paljust muust. Ühtlasi on tegemist hea võimalusega avastada Loode-Keila roheala. Retke juhib Kadri Aller.

Põnevaid elamusi!
ELFi Talgukontor