2008. aasta keskkonnateo konkursile saab kandidaate esitada järgmise kolmapäevani

Keskkonnaministeerium ootab kuni 15. oktoobrini ettepanekuid viimase aasta jooksul keskkonnasõbralike tegudega silma paistnud ettevõtete, organisatsioonide ja üksikisikute tunnustamiseks.

Viiendat aastat toimuva konkursi "Aasta keskkonnategu" eesmärk on tunnustada keskkonnakaitse, -teavituse ja -teadlikkuse valdkonnas tehtud silmapaistvaid positiivseid tegusid (projekte, kampaaniaid, üritusi jms) ning selgitada välja ka aasta kõige keskkonnasõbralikumad organisatsioonid ja ettevõtted.

Konkursil on osalema oodatud nii ettevõtted kui üksikisikud, aga ka kohalikud omavalitsused ning laste- ja noorteprojektidega tegelevad organisatsioonid ja kandideerida saab kolmes kategoorias: „Keskkonnategu", „Keskkonnateoke" ja „Keskkonnategija". Keskkonnateo ja -teokese tiitlitele võib kandidaate esitada igaüks, lubatud on ka enda kandidatuuri ülesseadmine. Aasta keskkonnasõbralikuettevõtte esiletõstmiseks saab ettepaneku teha kas ettevõte ise või erialaliit.

Parimaid tunnustatakse keskkonnamärgisega, mida selle saajal on õigus kasutada oma toodete, teenuste keskkonnasõbralikkuse rõhutamiseks ja teiste sarnaste toodete hulgas esile tõstmiseks. Keskkonnateo ja Keskkonnateokese tiitlisaajate vahel jagatakse 80 000 krooni suurune auhinnafond.

Konkursil osalemiseks tuleb täita ankeet, mis asub Keskkonnaministeeriumi veebilehel www.envir.ee/keskkonnategu. Täidetud ankeedid tuleb esitada hiljemalt 15. oktoobriks kas meilitsi keskkonnategu@envir.ee või posti teel aadressil Keskkonnaministeerium, Narva mnt 7A, 15172 Tallinn, märgusõna „KESKKONNATEGU".  Preemiasaajate väljakuulutamine ja auhindade kätteandmine toimub 1. detsembril 2008 Estonia talveaias. 

2007. aastal said esimesed seitse keskkonnamärgist AS Triip (nüüd AS Ecoprint), Väätsa Prügila AS, Silbet AS, Tartu Keskkonnahariduse Keskus, MTÜ Matsalu Filmifestival, Elva lasteaed Murumuna ning Roosna-Alliku Põhikooli noorteprojekt „Minu kodukoha allikaala korda!".

Lisainfot konkursi kohta saab küsida e-posti aadressil keskkonnategu@envir.ee ja vaadata veebilehelt www.envir.ee/keskkonnategu.