Nädalavahetusel Võrumaal Eesti Matkaliidu korraldatud järjekordsel matkajuhtide kokkutulekul valiti Aasta matkajaks jalgrattal üksi ümber ilma rännanud Raimo Laosma ning Aasta matkategelaseks Alutaguse Matkaklubi eestvedaja Ingrid Kuligina.

Aasta matkaja valimisel osalenud ning ise aastaid matkamisega tegelenud mägiekspeditsioonide Klubi liikme Raivo Plumeri sõnul jättis väga sügava mulje Raimo pühendumus enda püstitatud eesmärgile. „Ta jälgis oma marsruudi põhiliini ja ei lasknud end ebamugavustest (kehv ilm, viletsad teeolud ja ka üksiolemine) ning tagasilöökidest häirida. Just üksiolemine nõuab väga suurt vaimujõudu. Küll häiris teda enda seatud graafikust mahajäämine. Kui tekkisid tõrked, pingutas topelt, et vajakajäämist tasa teha.“ Raimo ise kommenteeris aastaga nähtut ja läbielatut kolme lausega: Tuli võib võtta minult kodu! Varas võib võtta minult kõik! Aga neid mälestusi ei võta minult kunagi keegi.

Aasta matkategelaseks valitud Ingrid Kuligina üheks prioriteediks on alati olnud lapsed ja noored. „Ingridi korraldatud loodusvaatlus- ja õppematkadel osales sel aastal mitusada last. Lisaks noortele on Ingrid viinud loodust tundmaõppima ja matkama ka hulgaliselt täiskasvanuid.“ lisas Eesti Matkaliidu asepresident Tõnu Pihelgas.

26.-27. novembril Võrumaal toimunud Matkajuhtide kokkutulek oli järjekorras juba 44. Osales 72 matkajuhti ja matkahuvilist. Aasta matkajat ja matkategelast valiti juba 18. korda.