Rahvatervise kampaania Taimne Teisipäev korraldas äsja konkursi 2021. aasta parima taimse toote väljaselgitamiseks. Kui eelmisel aastal tunnistati parimaks taimseks tooteks La Muu maapähklivõijäätis, siis seekord saavutas ülekaaluka võidu kodumaise tootja Tere kaerapiim.

Aasta parim taimne toode selgitati välja läbi veebihääletuse, millest võttis osa ligi kaks tuhat inimest. Tooted võistlesid kolmes kategoorias: parim taimne lihatoode, parim taimne piimatoode ja põnevaim taimne avastus. 721 häälega saavutas Tere kaerapiim konkursil ülekaaluka võidu.

„Oleme väga rõõmsad, et meie esimesed katsetused taimsete toodete osas on tarbijate poolt nii hästi vastu võetud! Parima taimse toote tiitel on meie jaoks väga heaks tagasisideks, et oleme oma tootearendusega õigel teel ja annab indu seda teekonda jätkata. Oleme arenduses palju tähelepanu pööranud sellele, et meie taimsete toodete maitseomadused ei oleks liialt võõrad inimestele, kes siiani ainult traditsioonilisi piimatooteid on tarbinud. Uus tooteliin sobib veganitele, aga eelkõige soovime pakkuda just praegustele piimajoojatele uut ja huvitavat alternatiivi,” sõnas Tere AS turundusjuht Katrin Tamm. „Tänaseks on Tere taimsete toodete portfell laienenud viie tooteni ning tuleviku eesmärgiks on täita kõik piimatoodete kategooriad ka taimsete alternatiividega,” lisas ta.

2021. aasta parimaks taimseks lihatooteks valiti Naturli šnitsel, millele järgnes kodumaine Veganic peedikotlet ja hiljuti turule tulnud Vivera šnitsel. Piimatoodete kategoorias saavutas kindla võidu Tere kaerapiim. Teise koha sai siidine Cocodeli mustikajogurt ning kolmandat kohta jäid jagama Valio OddlyGood vaarika ja mustika kaerakreem ning Planti köögikreem. Aasta põnevaima taimse avastuse kategoorias võitis Jäämari kookose karamellijäätis, teiseks tõusis Salvest taimne majonees ning kolmanda koha saavutas La Muu mahlane mangosorbett.