Punase läätse dal on lihtne, toitev ja hubane roog, mille valmistamine võtab vaid 30 minutit Sinu ajast!

  • Toit ja aiandus
  • 5. november 2019
  • Foto: Punase läätse dal/Taimne teisipäev

Sa vajad:

1,5 tassi punaseid läätsi

1 purk kookospiima

3 1/2 tassi köögiviljapuljongit

1 punane paprika

1 sibul

3 suurt küüslauguküünt

1 spl oliiviõli

1 tass beebispinatit

2 suurt porgandit

1 tl kurkumi

2 1/2 tl kollast karripulbrit

1 tl vürtsköömneid

1/2 tl ingverit

1 sidruni mahl

1 tl meresoola

maitse järgi

musta pipart

1/4 tl

cayenne pipart

Kogus on 4-6 persoonile

VALMISTAMINE:

    Haki küüslauk ja sibul.
    Kuumuta suurel pannil oliiviõlis sibulat ja küüslauku, kuni sibul on klaasjas, u 5-10 min.
    Haki paprika ja porgandid väikesteks kuubikuteks ja lisa pannile.
    Lisa kõik ülejäänud koostisosad (peale spinati) ja kuumuta keemiseni.
    Kata kaanega ning lase vaiksel tulel haududa 20-25 minutit, või kuni saavutad soovitud konsistentsi.
    Lisa spinat viimastel minutitel
    Maitse ning lisa soovi korral veel maitseaineid.
    Serveeri soojalt riisiga, või kartuliga. Naudi!


Taimset teisipäeva jagab meiega Taimne teisipäev.