Tallinna botaanikaaed kutsub kõiki 28. septembril kell 12.00 töötuppa, kus viiakse läbi eksperiment „Kas on võimalik valmistada šokolaadi ilma suhkru ja kakaota”.

  • Keskkonnaharidus
  • 18. september 2019
  • Foto: Kakao. Pixabay, David Greenwood-Haigh

Tänapäeval ei ole enam kellelegi uudis, et valge roosuhkur ei ole just parim valik meie toidulauale. 

Magusad ühendid võivad paikneda kontsentreeritult taimede erinevates organites, nii vartes, lehtedes, viljades, seemnetes kui ka juurtes. Maailma peamise suhkruallika hariliku suhkruroo (Saccharum officinarum) vars sisaldab magusat mahla, millele annab magusa maitse sahharoos. Rafineeritud roosuhkur ei ole toidulauale just parim valik. Taimeriik on aga nii mitmekesine ja rikas, et suhkruroole leidub mitmeid looduslikke alternatiive.

Eksperimendi käigus tutvume taimedega, keda tundes saame teha tervislikumaid valikuid. Eksperimendina püüame valmistame šokolaadi, asendades nii kakao kui ka suhkru.

Sissepääs botaanikaaia tavapiletiga.