Sooja suvepäeva sobib üks retsept Kadri Aaviku poolt vahendatuna. Ta sai selle jäätise tegemiseks inspiratsiooni raamatust Chloe’s Vegan Italian Kitchen, kuid muutis retsepti päris oluliselt.

Banaanikaramelli jäätis

Koostis

3 väga küpset banaani
5 spl kookossuhkrut
5 spl vahtrasiirupit
näpuotsatäis vaniljet
paar näpuotsatäit soola
100 ml soja- või kaerakoort
400 ml (üks purk) kookospiima
2 spl viskit (kasutasin Jim Beam bourbonit)

Juhised

Lisa tükeldatud banaanid koos kookossuhkruga pannile või väiksesse kastrulisse ja kuumuta neid paar minutit segades, seni kuni suhkur on sulanud ja karamellise konsistentsiga. Lisa kõik koostisosad ja banaani-suhkrusegu blenderisse. Blenderda ühtlaseks massiks. Lisa vastavalt oma maitsele veel pisut taimset koort (kui segu tundub liiga magus) või vahtrasiirupit. Jahuta segu külmkapis ja valmista seejärel jäätisemasinas jäätis. Kui jäätisemasinat pole, siis pane segu sügavkülma ja lase peaaegu kõvaks külmuda. Seejärel blenderda segu ühtlaseks ning serveeri kohe pehme jäätisena või pane mõneks ajaks uuesti sügavkülma.

Kogus on mõeldud viiele-kuuele inimesele.


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - banaanikaramelli jäätis