Sellenädalase vegan retsepti autoriks on Nelly Voolpriit kelle tegemisi saab jälgida Facebookis: Roheline Taldrik

  • Toit ja aiandus
  • 11. august 2017
  • Jaapanlased valmistamas Okonomiyakit. Foto: Pixabay, CC Public Domain

Okonomiyaki


See on Jaapani kapsapannkook. Nägin neid esimest korda Schillingil, mulle hakkasid nii meeldima, et proovisin teha neid täistaimselt. Väga lihtne teha ja kihku-kähku valmivad ning on meie pere suured lemmikud. Kastmena kasutan Londonist ostetud granaatõuna melassi, kuid selle asemel võib kasutada ka teriyaki või muud jaapanipärast kastet. Jaapanlased söövad neid majoneesiga, aga mina pole mitte kunagi majoneesi sõber olnud. Muidugi võib okonomiyakisid teha ka muudmoodi ja mõnest muust köögiviljast, ma vahel lisan herneid, kuid mulle meeldib selle retsepti juures võimalikult lihtsaks ja algupäraseks jääda.

Valmib umbes 30-40 minutiga, 4 suurt pannkooki.

Vaja läheb: 1 väike klaas (200ml) riisijahu
2-3 spl linajahu
1 tl roosat soola
2-3 spl sojakastet
1 väike klaas vett
2 spl misopastat
1 suur kartul või 2 keskmist
1 väike poolik kapsas
1 suur punt rohelist sibulat
1 väike klaas külmutatud herneid (valikuline)
Praadimiseks õli
Võid lisada ka veidi puljongipulbrit ja hakitud mugulsibulat

Tegin nii: Segasin kausis kuivained, valasin juurde vee ja sojakastme ning misopasta. Segasin niikaua kui misopasta oli ilusti segunenud. Koostis peab jääma paksema pannkoogitaigna moodi, vajadusel lisa vett või jahu juurde. Riivisin taigna juurde kartuli. Hakkisin kapsa peeneks ja segasin taignaga. Viimasena lisasin hakitud sibula ja külmutatud herned, segasin kõik läbi. Kuumutasin kahel pannil korraga õli (nii saab kiiremini) ja praadisin väiksema taldriku suurused pannkoogid. Pannkoogi keeramine võib olla veidi keeruline, kui kardad, et sa ei saa suure pannkoogi keeramisega hakkama, siis tee väikseid. Esimesel korral kasutasin keeramisel kahe panni trikki, et panin ühele pannile teise peale, kuid nüüd olen juba osavam :)

Olen okonomiyakisid teinud ka punase kapsaga, mis tulid huvitava värviga, aga ikka sama head 

Jaga: