Vahel on sellised päevad, kus lihtsalt ei viitsi toast ilma väga mõjuva põhjuseta välja minna. Isegi poodi ei viitsi minna, aga süüa tahaks ju ikkagi. Ja mitte lihtsalt toituda(mulle kunagi tehti selgeks, et sportlane ei söö, sportlane toitub), vaid ikka head sööki näost sisse ajada. Siis tulebki kõik külmkapid, lihtsalt kapid ja sahvrid üle vaadata ning leitud asjadest midagi valmistada. Täpselt selline päev mul eile oligi ja tuleb tunnistada, et mul on hea meel, et ma poest mingit uut kraami hankima ei läinud, sest sain jääkidest lahti ja väga maitsva kõhutäie pealekauba.

Täidetud juurviljad on alati maitsvad. Need täidetud kartulid aga lihtsalt imelised.

Koostisosad:

Vaja läheb(4-5 portsjonit):

6-8 kartulit

1 punane sibul

2 küüslauguküünt

Rohelist sibulat

1/2 sidruni mahla

1 purk punaseid ube

1/2 purki kikerherneid

3-4 sl maisi

1 tl tšillipulbrit

1-2 sl BBQ-kastet

1-2 sl õli

Soola

* Tükike taimset juustu

* Murulauku

* Taimset majoneesi

 

Valmistamine:

1) Pese kartulid, torka kahvliga augud sisse ning pane umbes 50 minutiks 200 kraadisesse ahju. Seniks kuni kartulid kahvliga torgates pehmed tunduvad

2) Täidise valmistamiseks pane pannile sibul, küüslauk, oad, kikerherned, mais, maitseained, sidrunimahl, BBQ-kaste ning roheline sibul. Prae mõned minutid ning jäta oma aega ootama

3) Kui kartulid on pehmed võta need ahjust välja ning lase paar minutit jahtuda

4) Soojenda ahju 230 kraadini

5) Lõika kartulid pooleks ning kraabi lusikaga keskelt natuke sisu välja. Proovi jätte umbes 5 mm serv alles

6) Pane kartulid koorega pool üleval ahjupannile, piserda oliiviõli ning soola ja pipraga

7) Tõsta kartulid 10 minutiks ahju tagasi

8) Võta kartulid välja, keera ümber ja raputa uuesti soola peale. Pane kartulid veel u 10 minutiks ahju tagasi

9) Kui kartulid on juba krõbedad, tõsta nad ahjust välja ning pane igasse kartulisse 1-2 sl täidist. Peale riivi soovi korral juustu ning tõsta paariks minutiks ahju tagasi

10) Serveerimisel lisa soovi korral natuke taimset majoneesi(või muud meelepärast kastet) ning murulauku

 

Selle toidu valmistamiseks kulub natuke rohkem aega kui tavaliselt ja peale tööd ilmselt seda tegema hakata ei viitsiks. Kui on aga natuke kauem vaba aega või parasjagu nädalavahetus, siis soovitan kindlasti proovida. Tulemus on seda väärt.

Täidesesse võib vabalt lisada veel muud meelepärast nagu näiteks hapukurki või jalapeenot või mis iganes maitsvat parasjagu külmikus leidub!


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - täidetud kartulid