Eelseisva taasiseseisvumispäeva puhul seekord isamaaline retsept blogist sunbite.ee, autor Andrus Kiisküla.

Lipuvärvides sini-must-valge kook

Koostisosad:

PÕHI (valge kiht)
35 grammi kookoslaaste (leotatud 15-20 minutit)
0.25 dl kakaovõid (sulatatud)
0.25 dl kookosõli (sulatatud)

SISU (must värv)
60 grammi kuivatatud mooruspuu marju (leotatud 15 minutit)
0.25 dl kakaovõid (sulatatud)
0.25 dl kookosõli (sulatatud)

SISU (sinine värv)
100 grammi india pähkleid (leotatud 5-6 tundi)
näpuotsaga puhast vanilje pulbrit
0.25 dl kookosõli (sulatatud)
0.25 dl kookospiima
1 spl vahtrasiirupit (või mõnd muud magustajat nagu agaavisiirup)
Paar tilka sinist toiduvärvi või alternatiivina 1 spl mustikaid, mis annab küll lillaka tooni, aga kolm erinevat värvi on ikka ilusasti olemas.


*Kogused mõeldud 12 cm läbimõõduga koogivormile.

Valmistamine:

Blenderda või purusta köögikombainis kurnatud kookoslaastud, kakaovõi ja kookosõli. Suru saadud mass koogivormi põhja ning aseta külmkappi.

Seejärel blenderda kõik musta värvi koostisosad (kurna kindlasti mooruspuu marjad) ja vala saadud mass koogivormi ning aseta umbes tunniks külmkappi (sügavkülmas piisab 30 min).

Nüüd kurna india pähklid ning blenderda koos ülejäänud sinise värvi koostisosadega.  Vala saadud mass koogivormi teisele kihile ja lase külmkapis seista 2-3 tundi.