Sellenädalase retsepti autor on Tuuli Suur, kes avastas võlu taimedega kokkamises 5 aastat tagasi. Tuuli peab kokkamist üheks mõnusaks loomisprotsessiks ja eneseväljendusviisiks. Kõige olulisemaks on aga see, et toit mida ta valmistab, avaldaks ka tervendavat mõju. Tuuli tegemisi saab jälgida tema instagrami kontolt.

  • Toit ja aiandus
  • Tuuli Suur
  • 13. veebruar 2019
  • Foto: Pasta porgandi-juustukreemi ja röstitud kirsstomatitega. Pildistas Tuuli Suur

Pasta porgandi-juustukreemi ja röstitud kirsstomatitega

Kogus kahele

Valmistusaeg u 30min

Vaja läheb:
3 keskmist porgandit
3 küüslauguküünt
200g kirsstomateid
3spl kookoskreemi
4spl maitsepärmi
250g gluteenivaba pasta
0,5tl köömneid
Kaunistuseks idusid
Soola, puljongipulbrit, õli

Porgandid koorida ja lõikuda kuubikuteks. Kuubikud panna potti ja katta veega (ei pane tervet potti vett täis). Lisada 0,5tl soola või puljongipulbrit ning keeta keskmisel kuumusel kuni porgandid on poolpehmed (selleks kulub u 15min). Haki küüslauguküüned ja rösti pannil väheses õlis. Kui porgandid on pehmeks keenud, lisa röstitud küüslauk ja blenderda/saumikserda. Lisa kookoskreem ja maitsepärm, blenderda uuesti. Hoia kreemi kaanega  kaetud potis. Keeda pasta. Lõika kirsstomatid pooleks ja rösti pannil väheses õlis koos köömnetega, maitsesta näpuotsatäie soolaga. Serveerimiseks sega porgandikreem ja pasta omavahel kokku, tõsta soovitud kogus kaussi, lisa peale röstitud kirsstomatid,  näpuotsatäis idusid, pärmihelbeid ja köömneid.


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - pasta porgandi-juustukreemi ja röstitud kirsstomatitega