Kui sulle võib tunduda, et leivategu on keeruline protsess, siis hele rosmariinileib meresoolapuruga on lihtne ettevõtmine. Tegemist on ääretult põneva soolase küpsetisega, mis sobib hästi supi kõrvale, praele kaaslaseks kui ka lihtsalt nosimiseks. Rosmariinileib passib iga koduperenaise retseptiampluaasse, sest sellega on lihtne külalisi üllatada ja majaelanikke hurmava lõhnaga uksele koputama meelitada. Peale kutsuva lõhna on leival ka suurepärane maitse ja tekstuur. Keskel on mõnusad pehmed ampsud, ääretükid aga harmooniliselt raksuvad.

Valmistamisaeg: 60 min


Kogus: suur pannitäis


Vahendid:

12,5 g presspärmi
1 spl suhkrut
6 dl nisujahu
3 dl toasooja vett
1 dl oliivi/rapsiõli
rohkelt rosmariini
meresoola

paar spl riisijahu taigna käsitlemiseks


Valmistamine:

Sega suhkur pärmiga kuni segu muutub paari minuti jooksul vedelaks. Lisa ülejäänud ained, välja arvatud riisijahu. Sõtku taigent paar minutit ja jäta see potti. Kata anum ning pane sooja kohta kerkima.

Kui taigen on kahekordistunud, tee käed jahuseks ja tõsta taigen küpsetuspaberiga ahjuplaadile, kuhu on eelnevalt kergelt jahu puistatud. Soovitan soojalt kasutada sääraseks toiminguks riisijahu - kulub vähem ning taigen ei jää liigse jahu tõttu kõva. Säti taigen kergelt lapikuks, torka sõrmenukkidega leiba augud, puista peale veel veidi meresoola ja pane leivahärra 190 kraadisesse ahju, kuni see on pealt kuldkollane.

Tuba saab mõnusalt leivalõhna täis. Naudi värskelt või küpseta homseks. Head isu!


Retseptid jõuavad teieni koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - rosmariinileib