Õiglase kaubanduse nädal on traditsioon, mida tähistatakse Eestis 10. aastat; MTÜ Mondo eestvedamisel tähistatakse alates 2013. Õiglase kaubanduse nädal on lihtne, sest kõik saavad panustada tavalisest rohkem ja omale sobival viisil.

Õiglase kaubanduse nädal on tore – lisaks õigetele ostudele saab mängida raadiomängu, võtta ja levitada materjale, teha postitusi, anda intervjuusid, proovida teadmisi viktoriinis, võrrelda ostukorve poodides, pakkuda õiglaselt toodetud kohvi, teed, magusat, veini jms. Ja nädal on avatudkõigile ja osaleda saavad kõik poed, koolid, hotellid, kohvikud, restoranid, maaletoojad, tootjad, hulgimüüjad, vabaühendused ja teised organisatsioonid, kes on õiglase kaubanduse sõbrad.

Kõige põnevam: MTÜ Mondo teeb õiglase kaubanduse ostukorvid, et võrrelda õiglase kaubanduse toodete saadavust erinevates poekettides ja poodides.

Üleskutse: kui Sul on ka plaanitud sellele nädalale õiglase kaubanduse teadlikkust või ostuvalmidust toetav tegu, üritus või kampaania, anna teada Kristina@mondo.org.ee ja kui sobib, paneb Mondo selle info alates 20.10 välja fairtrade.ee kodukale