Ajakiri Loodusesõber ja Looduskalender.ee  kuulutavad avatuks fotovõistluse “Metsanotsu – tõeline siga”, kuhu on oodatud pildid nii kohtumistest aasta looma endaga kui ka tema tegevusjälgedest.

  • Maamajandus
  • 28. jaanuar 2015
  • Pildistas Katrin Jõgisaar, Bioneer.ee

Näiteks samavõrra oodatud on foto emisest vastsündinud põrsastega kui ka pilt suure kuldi jäljereast, mis jutustab huvitava loo. Piltide juurde on oodatud ka toimuva lühikesed kirjeldused, millest ilmekamaid kommenteerivad aasta looma toimkonnas tegutsevad Eesti Jahimeeste Selts ja Veterinaaramet.

Selle aasta võistlus on varasematest erilisem, kuna ka lätlased valisid oma aasta loomaks 2015 metssea ja osalevad samuti Loodusesõbra ja Looduskalender.ee fotovõistlusel, mis päädib sügisel näituste korraldamisega mõlemas riigis. Väljapanekud avatakse hilissügisel nii Eesti Loodusmuuseumis kui ka Läti Loodusmuuseumis.

Parimatele fotodele on auhinnaks firma 360 Kraadi Alutaguse vaatlusvarjes veedetud päev ja  metssea pildistamisvõimalus fotovarjes, ajakirja Loodusesõber aastatellimused ning auhinnad Eesti Jahimeeste Seltsilt ja Keskkonnaministeeriumilt.

Üleslaetud fotod on avalikud algusest peale ja neid kasutatakse nii Looduskalendri uudisvoos kui Loodusesõbra ajakirjas. Fotosid saab üles laadida Looduskalender.ee kodulehel alates neljapäevast, 29. jaanuarist.