Möödunud nädalavahetusel Paluperas toimunud suvepäevadel kuulutas Eesti Ornitoloogiaühing välja järgmise aasta linnu, kelleks on tuttpütt. Käesoleva aasta lind öösorr annab teatepulga tuttpütile üle 2020. aasta alguses.

Tuttpütt (Podiceps cristatus) on huvitava välimuse ja käitumisega veelind, kes on küll lihtsasti vaadeldav, kuid kelle kohta on teadmised tagasihoidlikud. Lisaks tuttpütile tutvustavad ornitoloogid järgmisel aastal ka teisi Eestis elavaid pütiliike: hallpõsk-pütt, sarvikpütt, väikepütt ja mustkael-pütt. Tuttpüti aastal kogutavate andmetega saame täpsemad teadmised püttide leviku ja arvukuse kohta Eestis ning kaasa aidata püttide parema kaitse korraldamisele.

Käesoleva aasta linnu öösorriga saab tutvuda retkedel, mis on 5. juulil Hiiumaal ja Pärnumaal, 9. juulil Harjumaal ja 12. juulil Tartumaal. Ornitoloogiaühing ootab kõigilt tähelepanelikelt looduses liikujatelt öösorri vaatlusi, entusiastlikud linnuhuvilised saavad osaleda kuni 15. augustini kestvas öösorri vaatlemise ökovõistlusel. Täpsem info aasta linnu veebilehel.

Eesti Ornitoloogiaühing on aasta lindu valinud alates 1995. aastast. Seniste aasta lindude hulgas on olnud vaid üks veelind – luiged 2007. aastal. Aasta linnu valimise ajaloost saab lugeda värskest teabelehest Tiirutaja