See nädal toob Taimne Teisipäev Sinuni toidu lapsepõlvest! Kes meist ei igatseks kreemist ja imemaitsvat kartuliputru? Pudru teevad selle retseptis imemaitsvaks mahlane peedisalat, kaste ja Anamma hakkpallid! Kes proovib, see juurde soovib! Head kokkamist!

Kogus: 4-5 portsjonit

VALMISTAMINE

    Koori kartulid ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Lase kartulid pehmeks, isegi puruks keeda (u 30-40 min), kurna, kuid jäta natuke keeduvett poti põhja.
    Samal ajal pane väikse kastruliga margariin, taimne piim, poolik puljongikuubik, pool soolakogust ja oad keema ja lase neil umbes viie minuti jagu podiseda. Seejärel püreesta saumiksriga segu. Tambi kartulid katki, lisa neile oa-piima segu ja sega korralikult. Maitse ja vajadusel lisa soola või näiteks maitsepärmi. Oad võib siit ka välja jätta, kuid need on heaks kiudaine- ja valguallikaks.
    Haki sibul (ja küüslauk) peenikeseks ja pane õliga kuumaks aetud pannile. Prae, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisa jahu, sega korralikult ja lase veel paar minutit praadida. Seejärel lisa taimne piim, vesi, poolik puljongikuubik ja osa sojakastmest. Sega korralikult ja lase kastmel pakseneda. Maitse ja vajadusel lisa veel sojakastet, soola või pipart. Salati jaoks sega kokku riivitud peet, taimne majonees ja purustatud küüslauk või küüslaugu maitseaine.
    Hakkpallid viska õliga kuumaks aetud pallile ja lase täpselt nii kuldrpuuniks, kui soovid. Tulemus on parem, kui lased hakkpallidel eelnevalt üles sulatada või sulatad neid natuke mikrolaineahjus. Mõnus kombo ongi olemas!
   

Head isu!
   

PS! Lähenevate jõuludega soeses – see võib olla ka mõnus jõuluroog – asenda vaid peedisalat hapukapsaga!
   

PPS! Kui on ikka suur väsimus või niisama laiskus peal, maitseb kogu see kombo hästi ka lihstalt keedukartuliga.


KARTULIPUDER

10 tk kartul (keskmise suurusega)

1 spl margariin

0,5+0,5 tl soola

0,5 tk puljongikuubik

200 ml taimset (kaera)piima

50 ml kartuli keeduvett

1 dl aedoad (kurnatud, loputatud)

KASTE

1 tk sibul

1 spl jahu (nisujahu või kikerhernejahu)

1 spl õli

0,5 tk puljongikuubik

1-2 spl sojakaste

1 tk küüslauk (purustatud; või maitse järgi küüslaugupulbriga)

200 ml taimset (kaera)piima

maitseks

soovi korral pipart, maitsepärmi

HAKKPALLID

1 pakk Annamma hakkpalle (eelnevalt sulatatud)

1 spl õli


Lugu ilmub koostöös Taimse Teisipäevaga.