Sellenädalases veganretseptis tutvustab oma valikut Cätlyn Toomere, kelle blogi on endiselt www.lifebasedfoods.com.

Kikerherned on tänuväärselt suure toiteväärtusega ja väga valgurikkad, olles seejuures ka odavad ja kättesaadavad. Kui araabiamaades kasutatakse kikerherneid enim hummuseks ja aasiamaades on väga levinud kikerherne karrid, siis eestlase toidulaual leiavad need häbiväärselt vähe kasutust. Õnneks on see aga muutuv trend.

Järgnev retsept sobib krõbeleivakestel nii peolauale suupisteks, kui ka röstsaial kiireks hommikusöögiks. Ka salati nimetus tuleneb sarnasusest tuunikala salatile, mida armastatakse võileiva vahel süüa. Kikerherne „tuunikala“ valmistamine on ülimalt lihtne, võtab aega vaid kümme minutit, ent on suurepärane maitseelamus.

Koostisosad:

1 purk kikerherneid (soovitatavalt orgaanilised)

1 marineeritud kurk

pool väiksest paprikast

1-2 rohelise sibula vart

2 spl soja kastet

1spl magusat sinepit

musta pipart

 

Valmistamine:

Loputa ja nõruta kikerherned. Seejärel tambi need kausis kahvliga enam-vähem ühtlaseks massiks.

Tükelda väga peenelt marineeritud kurk, paprika ja roheline sibul. Lisa kikerhernele.

Maitsesta soja kastme, magusa sinepi ja musta pipraga. Kõike võid vastavalt maitsele juurde lisada.

Serveeri salatit näkileival või röstsaial. (Pidulikumaks puhuks sobib see ideaalselt musta näkileivaga. Serveerides salatit aga võileiva vahel võid lisada ka oma lemmikut taimset majoneesi.)


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - kikerherne „tuunikala“ salat