Käes on järjekordne neljapäev, vihmane ja jõulueelne. Sobiv aeg, et kodus püsida ja proovida, kas tuleb välja õige masala tee. Autoriks Kadri Aavik kelle tegevust saab jälgida blogis Veganmaailm.com.

Masala tee

Koostis (väiksem purgitäis segu)
u 7 spl musta tee puru
1/2 tl jahvatud kardemoni
1 tl terveid kardemoniseemneid
1 tl jahvatatud kaneeli
paar väikest kaneelipulka
u 4-5 tähtaniisi
näpuotsatäis aniisiseemneid
3/4 tl nelki
1/2 tl jahvatatud ingveri pulbrit
1/2 tl koriandriseemneid

200 ml taimset piima (ma olen tavaliselt kasutanud soja- või kaerapiima)

Juhised

Sega kõik teesegu koostisosad, säilita kaanega purgis. Enne kasutamist loksuta purki. Lisa väiksesse potti piim ja 2 tl masala tee segu. Soovi korral lisa maitse järgi suhkrut. Kuumuta madalal tulel ja lase keema. Keeda umbes minutijagu ja seejärel lase umbes minut seista. Kurna läbi sõela. Serveeri kohe.

See kogus on mõeldud kahe väikse või ühe suure teetassi jaoks.


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - masala tee