Hanah Lahe eestvedamisel moodustati Riigikogus keskkonnasõbraliku toidu toetusrühm, mille eesmärk on mõelda kaasa, kuidas vähendada toidutootmise keskkonnajälge.

  • Bioneeri uudised
  • 11. jaanuar 2024
  • Foto: Pääsküla kogukonnaaed / Janek Jõgisaar, Bioneer.ee

„Fossiilkütuste kõrval avaldab just toiduainetööstus kõige suuremat mõju keskkonnale. Erinevate uuringute kohaselt moodustab toidu tootmine umbes 25-35% kogu maailma kasvuhoonegaaside emissioonidest,“ ütles toetusrühma juht Hanah Lahe. 

Seega tuleb tema sõnul mõelda kliimamuutustega võitlemiseks ka sellele, kuidas vähendada toidutootmise keskkonnajälge. 

“On erinevaid, kuidas seda teha. Tahame tõsta teadlikkust ning tekitada nende üle suuremat ühiskondlikku arutelu. Samuti mõelda, kuidas seadusandlikul tasandil nende kasutusele võtmisele kaasa aidata,“ sõnas Lahe. 

 “Muidugi saab igaüks anda oma panuse teadliku tarbimisega,” lisas ta.