Seekordse Vegan-neljapäeva retsept pärineb Sandra Vungilt, kelle tegemisi saab järgida blogis Taimetoit.ee. Sandral on valminud ka värske kokaraamat "Gluteenivabad taimetoidud", mille esmaesitlusele 12. jaanuaril Tartus või 13. jaanuaril Tallinnas kõik oodatud on.

  • Toit ja aiandus
  • 7. detsember 2017
  • Foto: Baklažaani rollmops. Sandra Vungi

Kogused on mõeldud neljale

Rollmops:
 

baklažaan (keskmise paksusega ja pikem)

1 marineeritud kurk


Marinaad:
 

2 sl sidrunimahla

poole sidruni riivitud koor

3 sl sojakastet või tamarit

4 sl mahedat sinepit (nt. Meira)

pundike värsket tilli, hakitud

100 ml õli (nt. päevalille-, oliivi- või linaõli)

50 ml vett

(pool sl suhkrut või agaavisiirupit)

Pese baklažaan. Lõika pikkupidi laiad viilud ning need viilud omakorda kolmeks pikaks ribaks. Aja suuremas potis vesi keema ja lisa natuke soola. Aseta baklažaaniviilud keevasse vette ning keeda kaane all 5 minutit. Tõsta keedetud baklažaaniviilud ettevaatlikult vahukulbiga sõelale ning loputa kergelt külma veega üle.

Edasist tegevust loe Sandra lehelt taimetoit.ee.