Sellenädalane retsept Kükitavalt Mannateralt (Sandra Puusepp).
 

Kakaokohukesed

- 1 pk pehmet tofut
- 7 datlit + kuuma vett
- 2-3 spl sidrunimahla
- näpu otsaga meresoola või Himaalaja roosat
- 0,5 tl vaniljeekstrakti või -suhkrut
- 2 spl kookosrasva (sulata vedelaks)
- 1 kuhjaga spl toorkakaod
- 170g šokolaadi + 1 spl kookosrasva

Lase vesi keema, võta tulelt ja aseta datlid mõneks minutiks sinna sisse. Seejärel püreeri kõik peale šokolaadi saumikseriga mõnusaks ühtlaseks massiks. Aseta kandilisse plasttopsi (nt need topsid, kuhu valmistoitu poodides pannakse) või vormi, ca 10x15 cm suur või sinnakanti. Pane pooleks kuni tunniks sügavkülma. Võta välja, eemalda vormist, lõika neljakandilised tükid. 

Sulata vesivanni šokolaad ja kookosrasv. Kata oskuste või viitsimise kohaselt kohukesed šokolaadiga ja kaunista vajadusel. Pane veel veerandtunniks sügavkülma ja naudi!


Lugu ilmub koostöös Eesti Vegan Seltsiga

Vegan neljapäev - kakaokohukesed