Tänane retsept pärineb blogist sunbite.ee. Retsepti ja foto autoriks on Andrus Kiisküla.

Koostisosad:

PÕHI
200 grammi kuivatatud datleid (leotatud 10-15 min)
50 grammi kookoslaaste
100 grammi pekaani pähkleid
50 grammi mandleid
2 spl kookosõli (sulatatud)

SISU
250 grammi india pähkleid (leotatud 5-6 tundi)
250 grammi vaarikaid (külmutatud või värsked)
1 dl vahtrasiirupit (sobib ka agavisiirup)
1/2 sidrunimahl
1/2 tl puhast vaniljet
näpuotsaga meresoola
1 dl kookosõli (sulatatud)
0.5 dl kakaovõid (sulatatud)

PEALMINE KIHT
3-4 spl kookosõli (sulatatud)
2 spl vahtrasiirupit
3-4 spl toorkakaod


*Kogused mõeldud 24 cm läbimõõduga koogivormile.

1. Blenderda või purusta köögikombainis mandlid, pekaani pähklid, kurnatud datlid, kookoslaastud, lisades lõpus kookosõli. Suru saadud mass koogivormi põhja.

2. Seejärel blenderda kõik SISU koostisosad ning vala saadud mass koogivormi ning aseta külmkappi selleks ajaks, kui teed valmis pealmise šokolaadi kihi.

3. Sulata madalal temperatuuril kookosõli, lisa vahtrasiirup ja toorkakao, segades selle kõik ühtlaseks massiks. Kui soovid magusamat šokolaadi kihti, siis pane julgelt rohkem vahtrasiirupit, kui meeldib tume šokolaad, siis unusta vahtrasiirup üldse ära.

Lõpuks vala saadud kreemjas mass koogile ning aseta 4+ tunniks külmkappi. Eriti hea, kui teed koogi õhtul valmis ja saad laupäeva hommikul värske piparmünditee kõrvale kapist omale kohe mitu tükki lõigata…

Head isu!